Rijden Met Marcel rijschool , Auto rijles in Zelhem, velswijk, doetinchem, hengelo gld, varsseveld, terborg, heelweg, halle, veldhoek, gaanderen, silvolde, westendorp, keijenborg, kilder, braamt, achterhoek

De rijschool voor autorijles . Auto rijles in Doetinchem, Zelhem, Hengelo Gelderland, Achterhoek, Varsseveld en ruime omgeving.

Corona maatregelen en protocol

 
Update : 22-09-2021 21:00
Onze instructeurs zijn gevaccineerd !
In de lesauto is het dragen van een niet-medisch mondkapje sinds 26-06-2021 niet meer verplicht. Vanaf 25-09-2021 komen er meer versoepelingen, er zijn inmiddels genoeg mensen gevaccineerd.
Wij als rijschool "rijden met marcel", hebben besloten het dragen van een mondkapje tijdens de rijles "WEL" verplicht te houden voor de inzittenden, die tijdens rijles "NIET" gevaccineerd, genezen of getest(géén zelftest) zijn, de 3 G's .
Voor inzittenden die tijdens rijles " WEL" gevaccineerd, genezen of getest ( géén zelftest ) zijn, de 3 G's , is het dragen van een mondkapje "NIET " meer verplicht.
We denken aan ieders gezondheid. Tijdens autorijles is het onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Ook het CBR heeft besloten om het dragen van een mondkapje tijdens een rijexamen verplicht als voorwaarde te houden. Voorafgaand aan de rijles en het rijexamen wordt een gezondheidscheck gedaan.
Één van de maatregelen ten aanzien van de contact beroepen, waar alle soorten rijlessen en het CBR ook onder vallen is dat we moeten voldoen aan het volgende protocol:
Bij het inplannen van de les en voor aanvang van de les dienen de leerling en de instructeur zichzelf de volgende vragen te stellen:
 1. Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰C of meer, benauwdheidsklachten?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in thuisisolatie omdat je :
 • - direct contact hebt gehad met iemand met corona?

 • - terug bent gekomen uit een COVID-19 risicogebied (code rood of oranje)?


Worden één of meerdere vragen met ja beantwoord, dan moet de les geannuleerd worden en/of het praktijkexamen geannuleerd worden !
Annuleer de les zelf zo snel mogelijk, liefst wel binnen 24 uur. Uiteraard is annuleren om deze reden kosteloos.
Annuleer bij voorkeur via Whatsapp bij jouw eigen instructeur!
Uiteraard geld andersom voor de instructeurs hetzelfde als zij 1 van de vragen met ja moeten beantwoorden dan zal de les ook geannuleerd worden.
Annuleren van een praktijkexamen of tussentijdse toets
Ieders gezondheid staat voorop. Je bent welkom bij een CBR examen locatie als je geen ziekteverschijnselen hebt, ook je huisgenoten gezond zijn en aanvullend op de 5 vragen, je niet korter dan 2 weken geleden in een gebied was waar op dat moment code-oranje gold.
Alleen jijzelf kunt je examen of toets annuleren of verplaatsen bij het CBR
Alleen jijzelf kunt je examen of toets annuleren of verplaatsen als je corona klachten hebt of als je ergens verbleef waar op dat moment code-oranje gold. Dat kan alleen als de examendatum niet verder dan 3 weken later is (1 week voor test en uitslag + 10 dagen de quarantaine). Daarvoor bel je met de Klantenservice van het CBR via 088 227 77 00. Neem vervolgens ook contact op met je rijschool voor verdere afstemming. Hier zijn geen extra examenkosten aan verbonden.
klik hier voor de link naar de CBR site Link CBR site
Ons Protocol, Maatregelen tijdens de rijles:
 • Voorafgaand aan de rijles en het rijexamen wordt een gezondheidscheck gedaan (de 5 hiervoor genoemde vragen)

 • leerling dient zelf altijd een eenvoudig soort mondkapje, zelfde als in het openbaar vervoer mee te nemen !

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht door deze rijschool (voor inzittenden die niet voldoen aan de voorwaarden 3 G's )!

Daarom dragen inzittenden die tijdens de rijles niet aan de voorwaarden van de 3 G's voldoen, een niet-medisch mondkapje dat ook de neus bedekt !

 • Alle inzittenden kunnen ook zelfstandig besluiten om een mondkapje te dragen

 • Aanvullend kan de leerling/instructeur besluiten om zelf andere beschermingsmaatregelen zoals handschoenen te gebruiken

 • Ook wordt de lesauto tussen de lessen door geventileerd

 • De leerling ontsmet zijn handen met desinfecterende handgel, voor het rijden. De handgel is in de lesauto aanwezig


We vermijden fysiek contact, en houden tenminste 1,5 m afstand buiten de auto

Betaal bij voorkeur contactloos, er is een pin apparaat aanwezig in de lesauto

We hopen met deze maatregelen op een goede veilige en verantwoorde manier les te kunnen geven.
We hopen op jullie begrip en excuus voor het ongemak.
Kijk ook even op de meegestuurde link's !
Met vriendelijke groeten en veel gezondheid gewenst,
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/verkeer-openbaar-vervoer-grensstreek/rijbewijs
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels